söndag 24 oktober 2010

söndagslugn



kronärtskocka till förrätt samt en liten höstgryta med tranbär & gojibär - rekommenderas varmt!



600 g högrev el grytbit av nöt
1 rödlök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk smör
salt o svartpeppar
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl torkade gojibär
1 msk kalvfond
1/2 dl konc. svartvinbärssaft
5 dl vatten
lite ärtskott
Gourmet Crème Fraiche

1. skala o hacka lökarna grovt. finhacka chili & vitlök. hetta upp stekpanna med häften av smöret och bryn lök & chili i ngn minut. häll över i en gjutjärnsgryta.
2. skär köttet i lagom stora grytbitar. Hetta upp stekpanna igen med smör och bryn köttet runt om i nåra minuter. salta & peppra.
3. lägg köttet i grytan. tillsätt tranbär, gojibär, fond och saft & låt koka under lock i 1 1/2 timme.
4. smaka av och servera med lite ärtskott och en klicka créme fraiche.

SMAKLIG MÅLTID!!


desserten fick vi igår av Lisa, direkt från Bryssel! avnjuts med ett rejält glas portvin. livskvalitet när den är som bäst :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar