lördag 14 april 2012

omkastade planer - istället för Heddafir blev det rensning och en ny mani ?!



det började på Kröns i söndags... med den rosa i mitten. Idag blev det två till - pelargoner !

varje vår vaknar ju behovet av att odla och gröva i jorden... sitter man då i en lgh med en alltför liten balkong får man passa på att utnyttja landet! SÅ under påskhelgen planerades och mättes mark på Väddö för odlingsbädd för potatis och lök och på Östernäs hann jag bara stega upp ungefärlig odlingsbäddstorlek - drömmen är mangold!

Med denna årligt väckta odlingscrvaing åkte vi i söndags till Kröns och botaniserade bland frön, jordpåsar, kryddor och vårblmoster. Vi kom hem med två sorters sättpotatis, sju fröpåsar (purjolök, schalottenlök, blommor och mangold) och en pelargon!

Idag är det lördag och en evcka har gått och snön kom tillbaka... det spelade dock mindre roll då vår plan för helgen var att röja på balkongen inför kommande säsong. Så, vi trotsade vädret, klädde på oss ordentligt och fyllde sex säckar med skit - från vår lilla balkong... Inte nog med det passade vi på att röja lite inomhus bland växterna - med sax och sopsäck.
Inga av våra hibiscusar är sig lika, de är rejält nedklippta. Utöver det saknar vi numera en sprättpalm och tre andra gröna livströtta freaks, planerna är dessutom långt framskridna i att kapa ner den enorma sprättpalmen något... vi får se!

vardagsrummet och köket badar numera i ljus (tänk bara sen när fönstrena är rena också...)
dock kunde vi inte hålla oss utan åkte efter lunch raka vägen till Plantagen (det är lite för långt till Kröns tyvärr) och kollade läget... som vanligt innebär det ett och annat inköp. Fredrik hittade två nya jäkligt smarta balkonglådor och jag hittade som bekant två nya pelargoner. Utöver det blev det en påse jord och lite nya innerkrukor, imorgon för fyra/fem växter nytt liv härinne - jord och näringspinnar!

VI skulle ha varit på Heddas 2års-kalas nu men då sötnöten är sjuk så har det skjutits på framtiden, men vi firar henne lite ändå med lördagsdrink, hemgjord pizza med salami, spenat, mozzarella och ruccola, kvällen avslutas med en lite äppelkaka. MUMS!

Grattis finaste underbar Hedda, två år idag. Hoppas du cyklar runt runt runt på din nya trehjuling & att vi ses på måndag, paketen står och väntar :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar