måndag 28 juni 2010

midsommar i Wien

då har vi landat igen i vackra Sverige, vi hade en otroligt vacker inflygning över stockholm med glittrande vatten och grönt överallt. Vi flög in över Globen & vårt hus, såg Sickla sjö och hela stan - riktigt vacket!!

Men detta var ju först idag, vi har ju varit på resande fot sedan i onsdags kväll -landade i ett sommarhett Wien halv elva och taxifärden till lägenheten tog inte mer än tjugo minuter. Torsdag, fredag, lödag & söndag har flutit på i samma trivsamma matfyllda varma tempo. Bilderna har vi inte orkat ta oss igenom ännu - men de kommer kan jag lova!

Det var en vacker stad, vacker i form av gamla stora hus. Kejsarpalatsen och deras schönbrunn, deras sommarställe fick en att tappa andan. Sen var det utbudet av mat ... vi fyra som reste tillsammans gillar alla mat. Mitt i stan finns en marknadsgata: Nachsmarkt, som helt enkelt 500 meter mat! där fanns allt; thai, indiskt, kinesiskt, tyskt, vietnamesiskt, libanesiskt, italienskt, österisiskt - allt du kan önska!!
Till detta kan vi lägga utbudet av kafeer, klassiska Wien-fik där det fanns en uppsjö av bakelser; apfelstrudel, sachertårta & Mohr im hemd för att nämna några.

Det känns som om vi gått upp tio kilo i matvikt men svettats bort ungefär lika mycket. En jävla bra resa helt enkelt! tusen tack Lisa & Henrik för att vi fick hänga med!!! :-D


detta är den absolut mest underbara choklad-desserten hittils... den bär det något underliga namnet: Mohr im hemd (helt enkelt en mohr i skjorta) det är en socker-kladdkaka fylld med en underbar aningen nötig choklad mousse/kräm... här serverat med chokladsås, vispgrädde, glass & jordgubbar. var det någon som sa viktuppgång ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar