onsdag 30 juni 2010

WIEN etapp I

Dags för en recap på Wienresan... var ska jag börja !?

från början kanske kan tyckas som en bra idé - so here we go!
Någon gång under våren blev vi tillfrågade av Henrik & Lisa om vi kunde tänka oss en resa över midsommar. Eftersom jag redan försökt få med Fredrik till Italien samma period var det inte speciellt svårt att tacka ja! Målet för resan var Wien, där vi skulle bo hos Lisas pappa.

Så onsdag 23 juni stack vi iväg, landade sent onsdag kväll och vaknade upp i en ny okänd stad. Detta är vad det blev av våra underbara 5 dagar.

Torsdag morgon och promenad genom stan.

Shoppingkvarteren mitt bland de gamla fina husen. Dessutom strålande sol och semester :-)
Kejsaren Frans Joseph & hans Sisi var de sista kejsarna i Österrike & deras bostad med tillhörande stall, gästhus, växthus etc var makalöst enorma och mäktiga!

Wien är bla. ganska så känd för den spanska ridskolan & dess kritvita hästar. Här har vi några av dem

Vi tog en tur in i Prunksalen & tittade på detta fantastiskt vackra bibliotek med en varierande smaling verk från hela världen och lång tillbaka i historien.




Svårt att undgå alla stora fina byggnader...

Första lunchen i Wien & detta självfallet på Nachsmarkt, denna 500m mat-marknad mitt i stan bara tio minuter från där vi bodde. Här hittar du ALLT du kan önska och lite till, du kan äta det på plats eller köpa med dig frukt, grönt, blommor, kött, fisk, kryddor ... you name it -hem och laga själv (något vi gjorde senare i veckan!)

Torsdag kväll & middagsdags & självfallet blev det schnitzel !!!
Detta på en restaurang med en väldigt mysig bakgård som bjöd på levande musik hela kvällen och mygg!! Till maten drack vi årets vin, tappat på karaff och smakade mest saft -livsfarligt!

mumma!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar