onsdag 30 juni 2010

Wien etapp III

Redan lördag och av någon underlig anledning aningen sega... det blev lite sovmorgon och efter ännu en strålande frukost hemmavid så var det dags att pricka av ännu ett land man besökt...

Det var varmare än varmast när vi intog Wien centralstation och köpte biljetter, men med en dryg timme kvar till avgång blev det inproviserad picknickstund i parken bredvid station.

färdigätna hittade jag & lisa sysselsättning nog i min plånbok...

11st 2-eoru mynt samt 1 st 1-euro mynt - alla olika & frågan var vilket som kommer varifrån...

Bratislava station - öststats förfall direkt

fruktansvört äcklig men ända lite vacker soptunna

krigsminne!? fotat från spårvagnen

Vi tog spårvagn från Bratislava centralstation ner till gamla stan där det var jäkligt fint! En helt annan värld gentemot det öst-statsförfall staden visade upp vid första anblick. Ska ni till Bratislava o kommer med tåg från Wien (mamma o pappa....) ta spårvagn Nr 13 typ 6-8 stationer och gå sen in i gamla stan och njut!!

ett torg i Bratislava

öl är gott även i Slovakien !!

Fredrik & Henrik

Lisa & Stina

troligen den största tallriken med mat ever! mat för två och det med råge. Faktiskt ganska gott, korven var bäst. mer korv till folket!!

pelargon-bollar som hade gjort Brita Gustafsson lycklig och aningen avis ;-)

vi knatade upp till Borgen på höjden i 30 graders värme, förbannat jobbigt men väl värt det vad gäller utsikten. Såg ut över Bratislava o upptäckte snabb att vi sett typ 1/8 av staden... men den fina delen!

ett vackert gammlat lok
Kvällen förlöpte lugnt och stilla med middag på marknadsgatan och fyra väldigt trötta resenärer. Känns bra att ha klämt in Slovakien & Bratislava i resehandlingarna också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar