söndag 21 mars 2010

GC 4

Tisdag 16 mars & första dagen med bil. Tog en frukost i vårt älskade Puerto De Mogán på vår väg längs kusten innan det bar av på dataspelsvägarna med hisnande utsikt och galna stup, vägar, natur, lutning & trafik. För att sammanfatta: jävligt vackert! Stannade på en utsiktsbalkong där dagens finfina väder gav oss sikt ändå till Vulkanen på Teneriffa.


första stoppet längs vägen för att ge mig lite frisk luft... inte smärtfritt att åka bergodalbana i bil


ser ni vulkanen i fjärran?? detta är ca 500m över havet och man ser faktiskt stenarna på bottnen som ljusa fläckar. Mäktigt!!


ser ni hur fint färgmatchad jag är med himlen & havet ;-)


utanför vägens lilla skyddsräcke, finns... ingenting & sen hav 400 m ner!


tror detta är den lilla staden El Risco.

Fortsatte vår resa norrut och neråt... målet var Reptilandia! Fredrik hade sett fram emot detta sen innan avresa och han har nog sällan blivit så besviken och förbannad på ett land och en folkgrupp... Vi undrar fortfarande; var? hur? skyltar? Efter mycke tom och men hittade vi fram till det som påstås vara Reptilandia, en reptilpark med nästan all världens arter & tom. komodovaranen. Ser det fint ut tycker ni?


i ren ilska och för att inte tappa fattningen helt åt vi vår picnic på deras fula parkering (bakom mig hade vi utsikt över havet...) Vi gick alltså inte in på denna sk. reptil-park utan tog en chansning och drog iväg ut mot nordvästra udden av ön. Det visade sig vara ett lyckodrag!
Vi hittade Sardina och kärlek uppstod. Vi övervägde att bo här resten av veckan...







Vi kunde inte motstå den slitna restaurangen vid vändplatsen längst bort i byn och även här uppstod kärlek. Vi började med kokta färska blåmusslor & en liten tomatsallad till och fortsatte sen med grillad färsk havsbrax (typ... ful var den i alla fall) med smörkokt potatis. Behöver jag säga att det var sagolikt?! Återigen pratades det Italien ...






där har ni den finfina restaurangen

Vi valde att åka vidare runt ön med hemska Puerto Rico som mål. Blev först lite öl & korv och sen rödvin och kortspel på balkongen och laddning inför morgondagens bilåka.


Fredriks Simpson-öl o annat trivsamt.

till kvällens kortspel bjöds vi på varierande musik nere från poolbaren och Stina (jag alltså) Kläcker ur mig följande bevis på extrem intelligens:

"Älskling, gå ut på balkongen! Det är en låt du gillar, av inte den där Lenny Kravitz utan den där andre svarta... alltså den första!!"

(Fredrik var vid detta tillfälle inne och bytte kläder & låten som spelades var: "Hey Joe" av Jimi Hendrix)

over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar