söndag 28 mars 2010

en helkväll m Detterbergs

Vi kom till Uppsala i ganska god tid och eftersom mitt tjat inte lade sig så blev det faktiskt ett besök på IKEA! Dock så drabbades jag av den enorma tröttheten direkt innanför dörren och ingenting kändes fint, rätt eller lockande... så det blev shopping därefter (ett kvitto på 260kr!)

Vi tog en lov förbi Fredriks föräldrar för att säga hej innan vi strax efter fyra landade hos familjen Detterberg. Med oss hade vi Doris (aka Bodil & Vovve) en brunråtta i mjukismodell som blev något av en ny favorit, den blev iallfalla rejält invigd som tuggleksak och trots att vi inte träffat lilla Selma-Lou på rätt länge så fanns det inga barriärer.



Först bjöds det på te o scones, supergoda scones som vi gärna tar receptet på ...


Sötnosen fick lite annan mat som spreds som en solfjäder runt hela stolen till allas uppenbara glädje.


Efter fikat blev det lekdags och lite vin till vissa av oss och även lite öl...
Klossarna testades på alla sätt och Selma-Lou blev stundtals lilla Godzilla eftersom inga torn fick stå kvar




sjukt söt!!


Vi hoppas att vi bidrog lite till att leka slut på energin (en energi som i och för sig aldrig verkade ta slut...) och tillsist var det dags att säga godnatt. Då fortsatte vår kväll helt traditioneligt med middag som visade sig vara trerätters :-)

Plötsligt var det Earth Hour och Sven went crazy och fyllde hela lägenheten med levande ljus, något som skapade en oerhört trivsam inramning till kvällen. Vi avhandlade vänners kommande barn/bröllop & nyss komna barn, Svens pappaledighet och vad den egentligen innebär (tar den slut på måndag eller hur var det nu!?) jag försökte reda ut var vi egentligen ska i sommar; västernäs & öddö eller var det möjligen Östernäs & Väddö... vi fortsatte med sommaren, semestrar och div. planer, midsommar, nyår (!) unt so weiter -med andra ord en helt perfekt kväll med väldigt trevliga värdar.


den fina desserten med spår av ett ett-års kalas som vi missade.

Vid elva ställde vi om klockan så vi var hemma vid ett och somnade akut. Nu är det dags för gröt!

Nu kan man ju fråga sig hur det kommer sig att jag inte har en enda bild på Sven & Linnea... men av någon underlig anledning så stjäl lilla Selma-Lou en hel del uppmärksamhet :-)
Bristen på bilder på föräldrarna tyder ju på att vi måste ses snart igen så att jag kan föreviga även dem.




over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar