lördag 10 oktober 2009

Människan vs Kristallkronan

För några veckor sedan gjorde jag ren åbäket ute på balkongen. Det var inte kul och inte bekvämt men den blev ren. Dock lossnade ännu fler delar och jag såg flera ställen där ståltråden brister när som.. alltså gör jag som alla snälla flickvänner gör -lagar den! (detta är ju Fredriks kristallkrona som fick flytta hit i eländigt skick...)
På Fredells (detta underbara ställe!) har jag inhandlat mässingstråd och plugg (men det är till något helt annat som vi kommer till senare idag). Mitt största problem nu är var jag ska hänga kronan medan jag lagar den. Balkongen är för kall, taket är för högt... jag skulle behöva en torkställning!!

dammig närbild


Inget vidare blänk i solen här inte!


Men nu så! Här ser ni också att vissa delar hänger och andra saknas.


Dessvärre har även en del rasat i golvet och delade då förstås på sig i två... tar gladeligen emot tips på var jag hittar reservdelar till kronor som denna!!?

man ser också den uppenbara förändringen i färg och fyllnad på träden i bakgrunden. Den skitiga kronan fotades den 19 september, den rena fotades idag! Jag har försökt förneka det... men hösten är tamigfan här ordentligt. suck

Lagningsdags! I höstsolen är det dock ganska trivsel att sitta och sippa på te och pyssla.


FÄRDIG!!!

det enda som saknas är en sektion upptill (den som gått i två delar) samt det som har hängt under. det vet jag dock inte vad det är, för den var inte med alls... så jag testade lite olika saker:

hittade en gammal ensam kork som tillhört nån fin kristallkaraff

testade en aningen mer otraditionell variant också...

kork på plats

Dock kan jag meddela att absolut finast blev det utan något under, så alla ansträngningar var förgäves. Nu ska den bara fixas till vad gäller elen... bytas kontakt och så och så ska lamporna i förstås!


over and out

1 kommentar:

  1. Kronan blev ju jättefin! Underst sitter det ibland ett liet ekollon i mässing (som ett avslut) Lösa kristalldelar kan finnas i antikaffärer.

    SvaraRadera