måndag 23 november 2009

lördagsmys i Uppsala

Jobblördag idag, inte speciellt hårt men dock fem timmar på plats... huvudsaken dessa dagar är ju trevligt sällskap så det var en prima dag. Hem & vände innan det var dags för första roadtrippen i nya bilen :-D Mål: Uppsala!

Det är något med vägen till Uppsala... det spelar ingen roll vad gäller tiden på dygnet vi åker, jag somnar innan vi lämnat Stockholm! Det är inte längden på resan som söver för till landet är det längre & där finns inga som helst problem med sömn, det är något med Uppsala...
Hursomhelst hade vi en väldigt trevlig dag i Uppsala, började med en mellanlandning hos Brita, Roffe & Tova där vi tajmade pepparkaksbaket perfekt, det doftade ljuvligt och var bara att äta ;-) till de nästan ännu varma kakorna bjöds det på blåbärsglögg -mycket gott!

Sen var det promenad över stan till Sven & Linnea för middag! Uppsala är ju väldigt mysigt, nåt annat kan inte sägas, dock var det mörkt, kallt och blött och inte bara blött från himlen... alla & då menar jag ALLA ungdomar (studenter) vi mötte gick och drack något (alkoholhaltigt alltså) självklart brännde raggarna runt sitt vanliga varv och helt SJUUUUKT mcyket cyklar trängs runt hela station. Det var väldigt mycigt att komma in i värmen hos Sven & Linnea och där testades direkt årets glögg -Clementin, även denna var god!



Sven jobbade sig genomskinlig i köket



Det bjöds på trerätters: svamptoast med smak av pepparrot, äpple & Citron följdes av scampipasta och sen en favorit i ny tappning:


pannacotta!! kryddad med stjärnanis & kanel samt toppad med blåbär! MUMSA!!!





Den något småsöta dottern sov dessvärre hela kvällen vilket gav oss mer tid för varandra och rödvin... så till den milda grad att Sven tillsist nådde berusningsgraden: lite vardagsberusad...


Jag tror att Sven här försöker demonstrera hur hans dotter brukar göra... eller också har han bara kollapsat på mattan. Detta var innan det var dags för vampyrerna ... ...

Tydligen finns det vampyrer i tvättstugan i deras hus & vi vet ännu inte om Sven återvände därifrån efter det att vi gått hem?!
Det var en supermysig kväll, väldigt trevligt att få höra alla uppdateringar ;-) !
Ni vet var vi finns om ni behöver bygghjälp som sagt... tack och stora kramar på er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar