söndag 8 november 2009

söndagsmiddag

Senaste uppdate: middagen blev prima god!! (recept längst ner)
Nedan ses fylld baconinlindad kycklingfilé med rotfruktspytt. Rotfruktspytten kommer testas till andra saker framöver, riktigt riktigt gott och fräscht.


Började med en rest-förrätt... fanns trevligt nog lite löjrom kvar från i fredags så det åts gladeligen upp. Det blev nästan jobbigt mycket rom var eftersom INGET fick slängas (ser ni priset förstår ni varför!!)






Snart dags för varmrätt...


Fylld baconinlindad kycklingfilé i sås av tomat och basilika
recept för 4 personer

4 kycklingfiléer
1 burk crème bonjour vitlök
soltorkade tomater
crème fraiche tomat & basilika
1 pkt bacon

Pytt:
12 potatisar
1 röd paprika
1 squash
1 rödlök
10 champinjoner
olivolja
timjan
vitlökspulver (vi klyftade vitlök istället)
salt
peppar

Hur göra...
1. sätt ugnen på 200 grader
2. gör ett snitt i kycklingfiléerna & peta in crème bonjouren och linda runt baconet. Lägg i en ugnsform.
3. Klipp soltorkade tomater över och bred över crème fraichen.

Pytt:
4. tärna allt i sockerbitsstora bitar & blanda med olja och kryddor (här valde vi att blanda med tärnade vitlöksklyftor ist för vitlökspulvret) lägg i allt ugnsfast form
5. ställ in grönsakerna strax under mitten i ugnen och ställ in kycklingen ovanför.
6. låt stå inne tills klart. enligt receptet 30 min. Vi använde oss av en köttermometer för att garantera att kycklingen blir helt genomstekt. det tog uppemot en timme ...

enligt receptet ska även couscous serveras till, vilket vi tyckte var överflödigt. Men... couscous enligt originalreceptet:
2dl couscous hälls i 2 dl vatten samt 1 msk olivolja osm kokat upp och dragits av plattan. rör runt, lägg på locket och låt svälla 3-5 minuter. Häll upp i en skål och blanda i 1 tunnt skivad rödlök, 12 calamata oliver, en näve ruccola samt pressa över lite citronsaft och nymald peppar. Blanda snyggt -ÄT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar